Image Alt

Japansko iscrtavanje obrva

Microblading je tehnika ručnog polu-trajnog, hiper realističnog iscrtavanja obrva u kojoj se oblik obrva izračunava prema morfologiji lica.

Tehnika je namenjena svim osobama iznad 18 godina (ili ispod 18 godina uz saglasnost roditelja), koje žele da dopune estetske nedostatke obrva.

Da bi se tretman uspešno izvršio koža ne sme da bude u procesu regeneracije, odnosno ne sme da bude oštećena.

Bol tokom tretmana je relativan. Klijenti koji su uplašeni uglavnom osećaju veću bol, dok drugi klijenti bol koju osete porede sa osećajem kada čupaju obrve. Pojačan osećaj bola može da se javi i kod osoba koje su u menstrualnom ciklusu, pa je preporuka da se tretman radi van ciklusa.

Blagi anestetici u obliku kreme ili tečnosti se mogu koristiti kako bi se bol tokom tretmana u potpunosti eliminisao.

Mesec dana pre tretmana treba izbegavati abrazivne tretmane, kao sto su philinzi, voćne kiseline, hemijski philinzi, laserski tretmani i slično.

Pigment se nanosi ručno na površinski sloj dermisa.

Pigment se odredjuje prema prirodnoj boji dlaka obrva i kose. Nakon oporavka boja može postati nekoliko nijansi svetlija od prirodne boje dlaka.

Dlačice se uvek iscrtavaju u pravcu prirodnog rasta dlake kako bi se ostvario hiper realističan izgled obrva.

Tretman se vrši sterilisanim alatima za jednokratnu upotrebu.

Korekcija se radi nakon mesec dana od tretmana iz razloga što se 10-15% iscrtanih poteza gubi nakon prvog tretmana.

Prvih 5-7 dana boja je izuzetno tamna. 7 dana kasnije ona gubi 40-50% svog intenziteta. Ako mislite da je boja pretamna, ni na koji način ne pokušavajte da je samostalno uklonite. Budite strpljivi, sačekajte da prodje 7 dana, jer će nakon oporavka sama posvetleti.

Koliko će se dugo boja zadržati najviše zavisi od toga koliko je koža masna. Što je masnija, boja kraće traje. Znojenje i izloženost suncu takodje utiču na trajanje boje. Očekivano vreme do novog osvežavanja boje je u proseku 10 do 12 meseci, dok kod masne kože ovaj period iznosi do 6 meseci.

Oporavak je u potpunosti završen nakon 28 dana i tada se obavezno vrši dodavanje pigmenta koji se u medjuvremenu izgubio. Kada je koža problematična i masna, može se raditi nekoliko dodavanja (korekcija).

Post tretmanska nega čini 70% uspešnosti tretmana. Svesno poštujte i primenjujte savete jer ukoliko to ne učinite, može se desiti da izgubite do 80% iscrtanih dlačica. Ispiranje i nanošenje krema je izuzetno važno.

japansko iscrtavanje obrva